Берлускони разлюти месопроизводителите заради видео с агънца

13:28, 11 апр 17 / Свят 25 837 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони разгневи представителите на месната индустрия на Апенините след като се появи във видео, в което „спасява” агънца и призовава за вегетарианска трапеза на Великден, предаде БГНЕС.

Видеоклипът на италианската лига за защита на околната среда, в който Берлускони прегръща и храни агънца с биберон стана много популярен в мрежата. Политикът е сниман на фона на надпис „Защитавай живота, избери вегетариански Великден”.

Агнешкото месо за Великден е стара традиция в Италия. Но през последните години я спазват все по-малко хора заради икономическата криза и активната информационна кампания на вегетарианците.

„Невероятно е, но с деловите си умения той нанася щети на месната промишленост и се опитва да получи подкрепата на любителите на животни” изтъква в съобщение италианското лоби на производителите на месни продукти Assocarni.

През 2016 година редица вестници в Италия съобщиха, че Берлускони е станал вегетарианец. Самият политик каза, че никога не е заявявал подобно нещо, но избегна категоричен отговор на въпроса дали още яде месо. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама