Кола с нелегални мигранти катастрофира в района на с.Вакарел

14:17, 10 апр 17 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Автомобил, натъпкан с нелегални мигранти, е катастрофирал в района на пътен възел „Вакарел“ на АМ „Тракия“, край села Вакарел, собщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Мъж от София, превозвал незаконно чужденци, е привлечен като обвиняем след разследване на служители от РУ на МВР-гр.Ихтиман.

В РПУ-Ихтиман бил получен сигнал за пътно-транспортно произшествие в района на пътен възел „Вакарел“ на автомагистрала „Тракия“.

Изпратените на място полицейски служители установили, че е самокатастрофирал лек автомобил „Фолксваген Пасат“, с който се превозват трима мъже, три жени и четири деца, част от които със сирийски документи за самоличност. Вследствие на инцидента са пострадали двама съпрузи, настанени за лечение в болнично заведение.

По случая е образувано досъдебно производство. Водачът на автомобила е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. 

След проведено разследване под ръководството на районната прокуратура в Ихтиман, 24- годишният мъж от София е привлечен в качеството на обвиняем за това, че в нарушение на закона, чрез използване на моторно превозно средство негова собственост, е подпомогнал чужди граждани да преминат в страната, като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице, както и по отношение на ненавършили 16-годишна възраст лица.

На привлечения като обвиняем мъж е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама