Кубрат Пулев: Чувствам се силен, чувствам се уверен в себе си

13:06, 10 апр 17 / Спорт 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Големият български боксьор и възпитаник на ЦСКА Кубрат Пулев говори пред официалния сайт на "червените" преди поредната си битка на професионалния ринг. Той заяви, че подготовката му върви по план и очаква победа пред невероятната българска публика. Това информира БГНЕС.

Кубрат Пулев съобщи, че в името на българските фенове на бокса е направил всичко възможно отново да боксира в България и дори цените на билетите да бъдат на достъпни цени. Голямата галавечер, в която Кубрат Пулев ще защитава Интерконтиненталната си титла на Световната боксова асоциация (WBA), е на 28 април (петък) в "Арена Армеец" в София.

Претендент за отличието е американецът Кевин Джонсън, който до момента е изиграл 38 мача на професионалния ринг, от които е спечелил 30, като е допуснал 7 загуби и има едно равенство. Българският боксьор има изиграни 25 мача на професионалния ринг, като е спечелил 24 победи и е допуснал само 1 загуба. Началото на боксовата галавечер е от 19:00 часа, като преди големия мач между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън на ринга ще се качи и друг възпитаник на боксовата школа на ЦСКА, братът на Кубрат - Тервел Пулев.

Само преди два дни той постигна втората си победа и то пак с нокаут на професионалния ринг. Съперникът на Тервел все още не е ясен. До момента интересът за билети за боксовия спектакъл е голям, като се очаква „Арена Армеец” отново да бъде препълнена. Билети се продават в мрежата на EVENTIM.

"В Германия съм и вече започнах със спарингите. Наближавам формата, в която искам да бъда за срещата с Джонсън. Не един път съм казвал, че се стремя да бъда максимално подготвен, защото никога нищо не се знае. Както може да се стигне до успешен развой, така може и да бъде много трудно. Това е бокс и аз държа да съм подготвен".

За това колко сериозен е Кевин Джонсън като съперник, Кобрата заяви: "Има повече опит от мен на професионалния ринг. Аз обаче съм съвсем друга величина и се надявам той да не бъде проблем за мен.

Винаги има възможност да се стигне до изненади. Радвам се, че нямам контузии, както беше при мача ми със Самюел Питър. Тогава не можех да правя кросове, но сега всичко е наред.Чувствам се силен, чувствам се уверен в себе си".

Относно предишната си победа, която постигна пред родна публика в зала "Арена Армеец", българинът сподели: "Публиката в залата беше наистина невероятна. Атмосферата беше уникална, като за мен винаги е било приятно да играя в България. Винаги е било много по-смислено за мен, независимо, че се изписа по вестниците, че съм взел 1 милион. Това са пълни глупости, защото точно в България са ми най-малките хонорари.

От тази гледна точка за мен е супер неизгодно, но аз винаги ще държа да играя колкото се може повече мачове на родна земя. Надявам се един ден ако съм световен шампион да защитавам титлата си именно в България.

Боксът е наистина един красив и голям спорт. Надявам се с моите мачове той да започне да се развива повече в България. Българският бокс не е като едно време. Доста е занижено нивото, но се надявам да се върне интереса към него".

За успехите на брат си Тервел Пулев, Кобрата коментира: "Радвам се за него, но той трябва да изиграе още много мачове, защото и на него му трябва повече опит. Надявам се или в края на годината или в началото на другата да играе за Европейска или Интерконтинентална титла.

Той има достатъчно опит на аматьорския ринг. Има бронзов медал от Олимпийски игри, като смятам, че няма какво да чака. Трябва да дава пълна газ. Той е много талантлив и техничен боксьор. Няма контузии, съхранен е и има бъдеще в професионалния бокс.

На въпрос дали помага със съвети на младите боксьори от ЦСКА, Пулев заяви: "Който ме е питал за съвет, винаги съм казвал и отделял необходимото внимание. Не е малко някой да ти даде съвет, особено човек като мен, който има толкова опит. Това е безценно, защото на мен лично само Михаил Таков и хората, които са били преди мен на професионалния ринг са го правили.

По-важното е, че тези хора имат кумир. Когато един народ има идоли, той има и бъдеще. ЦСКА безспорно е много добра школа в България. По-важното е хората да свикнат да гледат този спорт, да има мои последователи. Дори и след мен, като гледам телевизия да се радвам, че българи прославят България".

"ЦСКА беше голяма школа и тези дни се сетих за нещо. В момента тренирам в Берлин при немски треньори, но школата, която ми е дала ЦСКА в началото, все още ми помага и винаги ще ме държи едно стъпало пред другите.

Това наистина го оценявам сега. ЦСКА като школа не трябва да се занемарява и трябва да се направи всичко възможно, за да не се закриват зали. Всичко да си бъде на ниво, както винаги е било. За съжаление всичко е свързано с пари. Това не може да стане толкова лесно, колкото на мен ми се иска, но каквото се изисква, трябва да бъде направено", сподели за финал Пулев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама