Лондон: САЩ могат отново да ударят Сирия

12:46, 10 апр 17 / Свят 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ могат да нанесат нов удар по военна цел в Сирия, заяви британският външен министър Борис Джонсън в интервю за вестник „Сън“. Това информира ТАСС, цитира БГНЕС.

„Важно е това, че те могат да го направят отново“, каза той.

Министърът заяви, че е отменил посещението си в Русия, за да се „съсредоточи върху работата със САЩ и за постигането на поставената от Г-7 цел за прекратяване на войната и възстановяването на Сирия“. „В Русия Рекс Тилърсън ще представяла цялата Група на Седемте“, уточни той.

Днес започва двудневната среща на външните министри на Г-7 в италианското градче Лука. Утре пък американският държавен секретар Рекс Тилърсън пристига на посещение в Москва.

„Няма никакво съмнение, че действията САЩ коренно променят положението в Сирия, ние трябва да покажем на Путин, че времето на Асад е отминало. Продължавайки да подкрепя човека, който трови с газ собствения си народ, той още повече вреди на Руси в очите на целия свят. Той трябва да разбере, че сега Асад е отровен във всеки един смисъл, той отрови невинни хора в Сирия с оръжие, което бе забранено преди 100 години, той отравя репутация на Русия“, каза още министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама