Нетаняху: Ще продължим да удряме „Хизбула“ в Сирия

09:28, 18 мар 17 / Свят 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната му е провела нови въздушни удари в Сирия, насочени към група, снабдяваща с оръжия шиитската групировка „Хизбула“, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

„Когато идентифицираме опити членовете на „Хизбула“ да бъдат снабдени с оръжия, предприемаме необходимите действия, за да предотвратим това“, каза министър-председателят пред репортери.

„Това е, което се случва, и ние ще продължим да действаме по същия начин“, посочи Нетаняху, цитиран от АФП.

БГНЕС припомня, че преди ден израелски военновъздушни сили атакуваха няколко сирийски позиции. В отговор армията изстреля няколко ракети земя-въздух, една от които беше прихваната.

Това е най-сериозният инцидент между двете държави, които технически са във война от началото на конфликта в Сирия през 2011 г.

„През нощта летателен апарат удари няколко цели в Сирия“, се казва в съобщение на израелската армия. „Няколко противовъздушни ракети бяха изстреляни от Сирия след мисията и въздушните отбранителни системи прихванаха една“ от тях, се казва още в съобщението.

Местни израелски медии, както и чуждестранни издания, съобщиха за израелски удари в Сирия, насочени към оръжейни конвои на ливанската групировка „Хизбула“, която помага на силите на сирийския президент Башар Асад и от 2006 г. е във война с Тел Авив. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама