Осъдиха търговка за цигари без бандерол

17:15, 08 мар 17 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненка на 46 години беше осъдена на 5 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок, за държане на стоки без акцизен бандерол. Районният съд във Варна одобри постигнато в съдебна зала споразумение между прокуратурата и подсъдимата, по силата на което Р. Иванова се призна за виновна.

На 8 октомври 2015 г. при специализирана съвместна проверка на полицейски и митнически служители било установено, че на входа на търговски обект в района на автобусна спирка тя държи в себе си торба, съдържаща  автомобилен ключ и 45 кутии цигари от различни марки, без изискуемия акцизен бандерол върху опаковката.  Отделно при проверката на паркирания наблизо  чужд автомобил били намерени още 77 кутии с контрабандни цигари от две отделни търговски марки. Общата стойност на предмета на престъплението е над 900 лева, а размера на избегнатия и неплатен дължим акциз е за над 450 лева.

Иванова е неосъждана и няма налагани административни наказания за нарушения. Деянието не представлява маловажен случай, съобщиха от пресслужбата на съда.

Иззетите по делото цигари се отнемат в полза на държавата и се предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама