Татяна Дончева: Крайно време е България да даде път на отличниците

15:54, 08 мар 17 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Това че с ГЕРБ допуснахме определено неграмотни хора да управляват 10 години, е за наша сметка. Много ми е симпатична Цецка Цачева, но тя си беше от Рабфак за четворка. Ако от всички отличници, ние измъкнахме от Рабфак-а четворката, значи това ни е било и държавното управление. Крайно време е в България отличниците да ги бутнем на по-преден план. Това каза на предизборна среща в Плевен лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която заедно с водача на листата Румен Петков се срещна със симпатизанти в зала „Плевен”.

„Всички казват, че икономиката е в основата. Но само с икономически мерки, без стабилна база на правилата, не можем да постигнем резултат. Ако продължим да работим в общество, в държава без правила, каквито и икономически мерки да прилагаме, те никога няма да сработят. Ще дойде един като Марешки, ще ни продава бензин неизвестно как на тази цена, говорейки ни за картели, като за всички е ясно, че в тази работа роля най-много има контрабандата”, отбеляза Дончева.

Тя заяви, че нещата в политиката трябва да се правят по различен начин, да се правят така, че да се случат, а не само да се рецитират лозунги. Според Дончева няма как да оцелее държава, в която едно правителство започва да прави нещо и след две или след четири години новото да започне да прави нещата по обратен начин.

"Може ли всичката нова инфраструктура да бъде в Южна България, а в Северна да падат лампи в тунелите. Как ще се развият Русе и Плевен като градове, ако няма инфраструктура. Каква е била причината за тази диспропорция – очевидно глупост, невежество, тясно разбиране на едни местнически интереси, които са закопали нещата. Заощо според Дончева ГЕРБ и БСП смятат, че парламента не е място, където се създават закони, а място, където взаимно да се оплюват.

Тя подчерта, че на първо място сред приоритетите на коалицията е да се създадат правила, да се извърши сериозна реформа на съдебната система, която в" момента е станала ключов икономически играч”.

Като национален приоритет Дончева посочи образованието и културата. Според нея образованието изисква смяна на държавни програми, финансиране на държавните училища, не на частните и създаване на образователни програми, които да дадат възможност на българчето "да се подготви до 18-годишна възраст да си изкарва хляба само”.

Водачът на листата за Плевен на коалиция „АБВ-Движение 21” – Румен Петков, изтъкна, че изключително важно е развитието на плевенската икономика и селско стопанство. Той отбеляза, че от потенциала, граден с десетилетия в машиностроенето, металообработката, строителството, в леката промишленост и битовите услуги, днес Плевен е лидер само в производството на облекла.

Румен Петков акцентира и върху необходимостта от инвестиции в началното и средното образование, а селското стопанство да се изведе като национален приоритет.

Той добави още, че искат „сигурност за обществото, за гражданина, за неговото имущество”. Затова трябва да се стигне до служителите на МВР, които в голямата си част са честни и почтени хора, а не да бъдат унизявани и засипвани с незаслужени обиди, обясни Петков.

В края на срещата областният лидер на АБВ Цветан Антов, подари на Татяна Дончева картина от плевенския график Валери Петров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама