"Тракия Икономическа Зона" със специален приз от Бизнес Оскарите

15:23, 08 мар 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специално отличие за връзката на бизнеса с образованието ще получи утре по време на церемонията за Бизнес Оскарите „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ - най-мащабната индустриална зона на България.  Събитието VIP Business Awards 2017, което се организира за трета поредна година от VIP COMMUNICATION, ще обедини значимите постижения в икономиката ни на 9 март 2017 г. от 20 ч в зала Амбасадор на хотел Рамада Пловдив Тримонциум.

Екипът на „Тракия икономическа зона“ организира първите по рода си срещи между бизнеса, учебните заведения и институции, местната и държавната власти. Една от основните цели на екипа на „Тракия икономическа зона“ е да сближава бизнеса с образованието, за да може образованието да „произвежда“ необходимите за бизнеса кадри. В тази връзка се насърчават провеждането на стажове и практики в предприятията – на ученици от професионалните гимназии и на студенти от висшите учебни заведения.

Относно квалифицираната работна ръка „Тракия икономическа зона“ работи по проекти с общините и фирмите за преодоляването на този проблем. Именно екипът на зоната инициира нов, иновативен подход в „отглеждането“ на кадри.  На 29 септември 2016 г. заедно с Министерството на образованието и науката, Община Пловдив и Industry Watch Bulgaria екипът на „Тракия икономическа зона“ обяви старта на първия Образователно-индустриален борд. Неговата цел е да свърже плановете на работодатели и професионални гимназии, за да отговори на увеличеното търсене на човешки ресурс.

„Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ е най-мащабната индустриална зона на България не само по площ - 10 700 000 м², но и по реализирани в рамките на 20 години над 1.1 милиард евро инвестиции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама