Конференция за насърчаване на инвестициите в транспорта ще се проведе в София

15:07, 08 мар 17 25 565 Шрифт:
Автор:

В края на месец март – на 23 и 24.03.2017 г. в София ще се проведе регионална конференция за насърчаване на инвестициите в сектор "Транспорт", организирана от Генерална дирекция "Мобилност и транспорт" на Европейската комисия в сътрудничество с българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, научи Topnovini.bg от държавната институция.

Форумът има за цел да събере на едно място представители на Европейската комисия, на българското правителство, на институции, публичния сектор и бизнеса.

В конференцията ще участват министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, еврокомисарят по транспорта Виолета Булц, европейските координатори Карла Пейс и Катрин Траутман, европейски министри на транспорта, вицепрезидентът на ЕИБ Пим ван Балеком и др.

В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени възможностите за увеличаване на инвестициите в транспортния отрасъл. 

Организаторите планират също да представят и публикуваната от ЕК (на 8.02.2017 г.), покана за предложения, чрез която ще бъдат предоставани 1 млрд. евро, като допълнение към частни инициативи, насочени към ключови транспортни проекти. Целта е 1 млрд. евро от европейските фондове да бъдат обединени с други финансови източници, за да се стимулират частните инвестиции в проекти от обществен интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама