Кметът на Пловдив се върна в училище, подариха му разделител за книги

14:49, 08 мар 17 25 390 Шрифт:
Автор:

Кметът на Пловдив Иван Тотев посети училище „Васил Левски“, в което се провеждат часовете по програмата за Модернизация на учебния процес. В днешния празник всяка учителка получи цвете от негово име. Основно училище „Васил Левски“ е пример за успешно модернизиране на учебния процес със закупуването преди време на няколко интерактивни дъски, мултимедии, таблет, помагала за часовете по физика и химия, което прави часовете изключително интересни за учениците.

„Преподаването в нашето училище достигна европейско ниво и помага на децата се учат с най-модерното и най-новото в целия свят. А това е нещо, което мотивира както децата, така и нас преподавателите“, заяви директорът на училището Гергана Витева. „Новите технологии дават възможност и за по-богат учебен процес. Радостно е и че самите учители записват допълнителна квалификация, за да са още по-полезни“, допълни още Витева.

 

Снимка: Topnovini.bg

Кметът Тотев посети няколко часа- по география децата му паказаха как сами подготвят различни презентации с помощта на интерактивните дъски. „Община Пловдив стартира програмата за иновативни училища преди 5 години, като частично финансира проектите. В началото средствата възлизаха на 30 000 лева на година и постепенно достигнаха до 50 000 лева, които се разпределяха на конкурсен принцип. От тази година обаче средствата са значително завишени - между 180 000 - 200 000 лева, за да може още повече училища да се включат. До момента на година сме финансирали до 35 училища, но броят им може да се увеличи“, каза кметът Тотев.

Снимка: Topnovini.bg

Очаква се тази година основно училище Васил Левски да се включи и в системата на Google за безплатно образование с което се дигитализира целия образователен процес – домашни, уроци, лесна комуникация с родители и деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама