Електронният прием за детските градини в Сливен ще стартира през март

14:42, 08 мар 17 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Електронната система за прием в детските ясли, детските градини и полудневните подготвителни групи към училищата в община Сливен, ще бъде отворена за регистрация през втората половина на месец март, съобщиха от Община Сливен.

Точната дата за регистрация и подаване на заявления ще бъде посочена допълнително. На сайта на Общината ще бъде публикуван график, който ще бъде сведен до знанието и на директорите на детските градини. 

„Създава се организация, която да улесни родителите, за да се преустановят притесненията, които досега са имали при записване на децата в детските градини, ясли и подготвителните групи към училищата. Вече няма да има денонощни опашки от изнервени родители и близки на децата. Целта ни е да въведем единни правила и ред“, каза зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. 

Подробна информация за начина на кандидатстване, критериите за класиране, необходимите документи за прием, за записването на приетите деца или отказ от класиране, родителите могат да намерят на сайта на Общината, раздел „Наредби“ – Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама