Данъчните подгониха търговците на цветя

12:28, 08 мар 17 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четирима търговци на цветя от проверените 13 във Варна вече са с актове за нарушения от данъчните, а един обект ще бъде запечатан. Това е резултатът до 10 ч. от започналите в днешния празничен ден проверки на цветарски щандове и павилиони.

В морската столица инспекторите от Териториалната дирекция на НАП проверяват 5 склада за продажба на цветя на едро и 22 магазина и щанда за търговия на дребно. В останалите области от обхвата й се проверяват още 36 обекта, съобщиха от дирекцията.

Проверките имат за цел да установят коректно ли се отчитат извършените продажби и укриват ли се приходи от продажбата на цветя. При установяване на неиздаване на фискални касови бонове на търговците се налага административна мярка - запечатване на търговския обект за срок до 30 дни и налагане на имуществена санкция от 500 до 2000 лева. По време на проверките данъчните изискват и документи за произход на цветята, като при липса на такива проверките ще преминат в ревизии.

В Русе до 10 ч. са проверени 14 търговци на цветя, като в 4 обекта е установено укриване на оборот от търговците. Двама от тях са осъществявали дейността си без наличието на касов апарат. И четирите обекта ще бъдат запечатани.

В Добрич под дистанционно наблюдение са над 50 касови апарата на магазини и щандове за продажба на цветя. Инспекторите са проверили 6 продавачи на цветя в града, като в магазин на центъра на Добрич са установили чрез контролни покупки, че търговецът не отчита продажбите на фискалното устройство. Съставен му е акт за административно нарушение, а магазинът ще бъде запечатан за срок до 30 дни. Проверките ще продължат и през следващите дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама