Жена от Сливен и банкови служители спасиха потърпевши от телефонна измама

10:43, 08 мар 17 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет сигнала от граждани на Сливен са постъпили през вчерашния ден в дежурната част на РУ-Сливен, че спрямо тях е направен опит за телефонна измама под претекст, че помагат на органите на реда.

Около обяд е получено обаждане от близък на 56-годишна жена, от сливенския квартал “Ново село”, която е била въвлечена в измамната схема. Тя е събрала всичките си спестявания и ценности, сложила ги е в чанта и ги е хвърлила през терасата на кооперацията, в която живее. В този момент наблизо минавала  52–годишна жена, която видяла изхвърлената чанта на улицата и след като погледнала съдържанието разпознала вещи, принадлежащи на нейна съседка.

По същото време в банков офис в  Сливен възрастна жена е направила опит да изтегли всичките си спестявания, но бдителните служители заподозрели, че е възможно жената да е станала жертва на измама. Те успели да я разубедят, като по-късно тя описала случая на полицейските служители.

Измамниците са се представили като служители на реда, съответно като “полковник” и “главен комисар”. Мнимите полицейски служители убеждават жертвата, че трябва  да помогне на полицията, тъй като в района са разположени полицейски служители, ангажирани в специализирана операция за задържането на телефонни измамници.В хода на разговора жертвата е принудена да предостави наличните парични средства или ценните вещи (в повечето случаи се иска същите да бъдат хвърлени през терасите на жилищата), уверявайки го, че след задържането на престъпниците, парите и ценни вещи ще им бъдат върнати.

ОД на МВР-Сливен предупреждава гражданите да бъдат бдителни и да предупредят свои близки, възрастни хора, които живеят сами и разполагат със стационарен телефон, за възможността да станат жертва на този вид измама.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама