Провериха готовността на общините от област Добрич за изборите

10:33, 08 мар 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сформирана със заповед на областния управител Детелина Николова комисия от Областна администрация и представител на Районната избирателна комисия извърши проверки на територията на общините в област Добрич.

Проверките са установили, че във всички общини в област Добрич има определени помещения за съхранение на изборните книжа и материали до тяхното предаване на секционните избирателни комисии, както и готовност за осигуряване на техническа и физическа охрана. За готовността в област Добрич по отношение на организационно-техническия процес областният управител е уведомил с писмо главния секретар на Министерски съвет и председателя на Централната избирателна комисия.
Предоставено е помещение, техническо оборудване и материали за дейността на РИК, сключен е и договор за ползване на зала за предаване на изборните книжа от секционните избирателни комисии след приключване на изборния ден.
В писмо, адресирано до общините в областта, Детелина Николова обръща внимание на кметовете да предоставят електронни заявления на гражданите, чрез интернет страниците си, за искания за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес, съгласно задълженията им по Изборния кодекс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама