Дни за архитектура започват във Варненския свободен университет

10:00, 08 мар 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изложба на курсови и дипломни работи на студенти от спеицалностите архитектура и дизайн ще бъдат открити днес Дни за архитектура във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Те ще продължат до 15 март и включват публични лекции на експерти по градоустройство, проектанти, краеведи. Още в първия ден на форума ще бъде обявен национален конкурс за рисунка и колаж за студенти и ученици на тема „Град на мечтатели“. Акцент в програмата ще бъдат дискусии за опазването на архитектурното наследство.

На откриването в 12,30 ч. днес ще присъстват кметът на Варна Иван Портних и главният архитект на града Виктор Бузев. Час по-късно студентите, преподавателите и академичното ръководство на университета ще имат среща с кмета Иван Портних. Тя е третата от поредицата му срещи за обсъждане със студентите от шестте варненски университета на инициативите в годината, когато Варна е Европейска младежка столица.

Под мотото „Варна – предпочитана образователна дестинация“  ще бъдат представени приоритетните проекти, по които Варненският свободен университет работи.Сред тях са Студентската лаборатория „Варна – град за хората“, Институтът за интегрирано управление на общините, Акселераторска програма в подкрепа на студентското предприемачество и новите образователни българо-норвежки програми на ВСУ в партньорство с Норвежкото бизнес училище.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама