Търсят ce възможности за привличане на спонсори за ПФК "Добруджа"

09:54, 08 мар 17 / Спорт 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предложение към кмета Йордан Йорданов отправи в социалните мрежи Мирослав Димитров от Добрич. Той даде идея да се привлекат крупните арендатори, които да се обединят и да застанат зад ФК "Добруджа". Неговото предложение до кмета бе да организира среща, на която да се съберат всички арендатори и бизнесът на област Добрич, за да се обсъди този въпрос. „Мисля, че за всички ще е по-добре най-после и ние да имаме отбор в "А" група“, посочи Димитров.

Потърсихме за коментар Община Добрич. Оттам отговориха: Благодарим Ви за проявената гражданска активност и интерес към добричкия отбор по футбол. 

През годините ФК „Добруджа“ претърпя различни метаморфози в своето развитие. Клубът е доказал, че може да работи, да постига добри резултати и, най-вече, да произвежда собствени таланти. Винаги отборът е следван от много свои привърженици, без значение на кое място или в коя група се намира. Имайки предвид днешната ситуация в страната и съвременния футбол е ясно, че без осигурено финансиране няма как да се постигнат каквито и да било резултати. Проблемът, който е съществувал през всичките години, е липсата на прозрачност на изразходваните средства.

По инициатива на кмета на Добрич Йордан Йорданов беше направена пълна ревизия в клуба. Финансовата прозрачност е една важна стъпка за намирането на нови спонсори, с които да се даде спокойствие на работата на клуба в близко бъдеще. Кметът Йордан Йорданов е в непрекъсната връзка с ръководството на клуба и се търсят възможности за включване на спонсори за по-доброто му финансово състояние.

Целта  е мъжкият футболния отбор да играе в професионалния футбол, като същевременно основен приоритет на клуба е работата и развитието на ДЮШ ( детско-юношеска школа), която разполага с 250 деца и щат от 10 треньора. В школата на клуба се обучават пет основни и четири подготвителни групи. От встъпването в длъжност на новия Управителен съвет се работи да се върне добрия имидж на Добруджанската школа и повишаването на квалификацията на треньорите. Търсят се варианти на отборите да бъдат осигурени футболни срещи или участие в турнири. Основната цел на отбора е да се създадат професионални условия за тренировки и мачове, за да задържим талантливите деца в клуба. В отбора на старша възраст има състезатели, които са привлечени и тренират в мъжкия представителен тим.

Целите, които сме поставили пред отборите, са да се играе правилно, съобразено с концепцията на ДЮШ, да се усъвършенстват, надграждат уменията и навиците, постигнати по време на подготовката.

С всички тези действия общинското ръководство в лицето на кмета Йордан Йорданов и неговия екип подкрепят развитието на футбола и търсят възможности и начини за включването на бизнеса от нашия град в развитие на отбора и преминаването му в професионална футболна група.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама