ЦСКА отстрани Левски от турнира за Купата по волейбол

09:35, 08 мар 17 / Спорт 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЦСКА победи Левски с 3:1 в мач от третия кръг в турнира за Купата на България, съобщи БГНЕС.

Срещата се проведе в зала „Универсиада”, като поради мерки за сигурност на трибуните присъстваха само привърженици на „сините”.

Първата част на срещата „червените” стартираха по-убедително от своя опонент, като успяха рано да дръпнат в резултата. Левски обаче успя да изравни в края на гейма, с което и да запази интригата в откриващата част на мача. По-добрата игра на блокада и в атака на играчите на Сашо Попов се оказаха решаващи. След 17 успешни атаки и 52 % успеваемост ЦСКА взе частта на 23 точки.

Вторият гейм бе пълен с обрати и се превърна в същинска драма. Волейболистите на Петър Шопов поведоха в началото с 3:0, но „червените” намериха отново ритъма си и изравниха за 9:9. При второто техническо прекъсване пък вече водеха с 16:12, но отново „сините” се добраха до равенството за 22:22. След няколко груби грешки и слаба игра от страна на „армейците”, както и със силната и себераздаваща се игра на Симеон Александров и Теодор Богданов, Левски спечели гейма с 33:31 и изравни за 1:1.

В третата част ЦСКА от рано пое инициативата, като дръпна с аванс от 5:2. „Червените” продължиха с убедителното си представяне, докато „сините” не демонстрираха силната игра през втория гейм, която им донесе успех. Така при второто техническо прекъсване волейболистите на Сашо Попов вече имаха преднина от 16:8, а впоследствие увеличиха разликата на 10 точки и затвориха гейма с 25:15.

ЦСКА стартира и четвъртата част по-силно от своя съперник, като поведе с 5:2, а при първото техническо прекъсване се оттегли при 8:5 . При второто такова, разликата за играчите на Попов набъбна до 16:11. Армейците бързо натрупаха сериозен аванс, който не изпуснаха до края на срещата, като спечелиха частта с 25:18, с което и срещата с 3:1.

Така ЦСКА се класира за финалната фаза на турнира за Купата на България, а „сините” отпадат от надпреварата. След изиграните двубои са ясни и шестте отбора участници във финалната фаза на турнира. Това са: ЦСКА, Нефтохимик 2010, Монтана, Черно море, Добруджа 07 и Пирин Балканстрой.

Жребият за финалния етап на Купа България 2017 ще се проведе днес, от 12:00 ч. в офиса на Българската федерация по волейбол. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама