Видео с предполагаемия син на Ким Чен Нам се появи в мрежата

09:30, 08 мар 17 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видео с предполагаемия син на убития полубрат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун беше публикувано в интернет, показвайки за първи път член от семейството на Ким Чен Нам след неговата смърт, предават АФП и БГНЕС.

Клипът е качен на страницата в YouTube на досега неизвестната организация Гражданска защита „Чхолима“ (кон с крила от корейската митология – бел. ред.), която твърди, че е прибрала уязвими членове на семейството на Ким Чен Нам с помощта на холандски и американски власти и ги охранява на тайни места.

Говорител на южнокорейското разузнаване потвърди, че мъжът от видеото е именно синът на убития Ким Хан Сол. Той обаче отказа да даде повече информация за неговото местонахождение или за това каква организация е Гражданска защита „Чхолима“.

Във видеото мъжът казва на английски „Името ми е Ким Хан Сол, от Северна Корея, част от семейството Ким“. „Баща ми беше убит преди няколко дни. В момента съм с майка ми и сестра ми. Много сме благодарни на...“, казва той, преди звукът да бъде спрян, а устата му затъмнена, за да не стане ясно кого има предвид.

Мъжът също така показва и дипломатическия си паспорт като доказателство за самоличността си, въпреки че страницата, на която са личните му данни също е затъмнена. В края на 40-секундното видео Ким казва с усмивка „Надяваме се всичко това да се оправи скоро“.

Завършил висшето си образование в Париж, 21-годишният Ким Хан Сол живееше в изгнание със семейството си в Макао, преди да изчезне с майка си и сестра си след убийството на техния баща. Заради своето семейство той би могъл да се възприеме като пряк наследник на баща си и евентуален съперник на чичо си Ким Чен Ун.

На своя сайт от Гражданска защита „Чхолима“ съобщиха, че защитават семейството на Ким. Според организацията тя е отговорила на спешна молба от оцелели членове на фамилията, които са преместени на сигурно място.

Групата, чието изявление е публикувано на английски, благодари на няколко държави за „спешната хуманитарна помощ, предоставена ни за защита на това семейство“. Споменават се държавите Холандия, Китай, САЩ и четвърта неназована страна. Специални благодарности се дават на холандския посланик в Южна Корея Лоди Ембрехтс за неговата „навременен и силен отговор на нашата внезапна молба за помощ“.

Според Ким Сунг Мин – високопоставен дезертьор от Северна Корея, групата, която твърди, че охранява семейството на Ким, най-вероятно е свързана с активисти от САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама