Реал Мадрид сломи Наполи на Сан Паоло, Байерн отново прегази Арсенал

00:21, 08 мар 17 / Спорт 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският клубен шампион Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига. Това стана факт, след като Кралския клуб записа нова победа над Наполи отново с 3:1 и с общ резултат от 6:2 продължава напред в следващата фаза.

Днешният двубой на Сан Паоло очаквано предложи истинско зрелище, което остави без дъх близо 60 000 по трибуните, които от своя страна създадоха невероятна атмосфера. Още през първото полувреме зрителите станаха свидетели на много интересни моменти и пред двете врати.

Още в началните минути неаполитанци опитаха да осъществят домакински натиск, подкрепяни френетично от близо 60 000 по трибуните на Сан Паоло. От своя страна гостите трудно успяваха да комбинират помежду си заради високата преса на противника.

Силната игра на домакините се увенча с успех в 24-ата, при която Марек Хамшик майсторски на чиста позиция Дрис Мертенс, който с много прецизен удар матира Навас за 1:0.

Отговорът на Реал не закъсня и само няколко минути по-късно Кралския клуб бе близо до изравняване. Суперзвездата на „белите” Кристиано Роналдо се измъкна от защитата на домакините, преодоля и Пепе Рейна и стреля към опразнената врата, но топката срещна десния страничен стълб.

В 37-ата минута Наполи бе близо до втори гол. След рикошет топката попадна в Мертенс, който стреля мигновено, но този път гредата помогна на Реал. Така полувремето завърши с преднина за домакините.

След подновяването на играта обаче шампионите успяха да осъществят пълен обрат, като в герой за тях се превърна капитанът на тима Серхио Рамос. Бранителят възстанови равенството в 52-ата минута, засичайки с глава центриране от корнер на Тони Кроос.

Само пет минути по-късно Рамос тотално прекърши неаполитанци, реализирайки втория си гол в мача. Испанският национал отново засече центриране от корнер, топката се отби в Мертенс и влетя неспасяемо във вратата на Рейна. Крайното 3:1 оформи резервата Алваро Мората с гол в добавеното време на двубоя.

В другия мач от тази вечер немският шампион Байерн Мюнхен постигна нова разгромяваща победа над Арсенал. След като в първия мач баварците победиха като домакин с 5:1, днес в Лондон играчите на Карло Анчелоти отново унизиха “топчиите” – с ново 5:1.

Футболистите на Байерн ликуват след победата над Арсенал. Снимка: БГНЕС

Въпреки че домакините излязоха напред в резултата след страхотен гол на Тио Уолкът в 20-ата минута, след почивката гостите буквално прегазиха своя опонент. Ключовият момент в мача дойде в 53-ата минута, при която Байерн получи право да изпълни дузпа за нарушение на Лоран Кошчелни срещу Роберт Левандовски, за което френският бранител получи и втори жълт картон и остави Арсенал с човек по-малко. От своя страна Левандовски бе безпогрешен при изпълнението от бялата точка, за да възстанови равенството.

До края гостите се възползваха максимално от численото си превъзходство и реализираха нови четири попадения чрез Ариен Робен (68’), Дъглас Коста (78’) и Артуро Видал (80’, 85’) за разгромяващото 1:5. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама