Не се очертава скорошна среща САЩ - Русия на високо равнище

00:05, 08 мар 17 / Свят 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилерсън изпитва огромно уважение към Русия, но оценява трезво днешното състояние на връзките с Москва и перспективите за по-нататъшното им развитие, предаде БГНЕС. Това заяви пред ТАСС служител в Държавния департамент с висок ранг.

„Присъствах на двустранната среща (на Тилерсън) с министъра на външните работи (на Русия Сергей) Лавров в Бон. Това бе много добра, съдържателна дискусия. Държавният секретар Тилерсън и неговият екип ще разучат по какъв начин ще се движим напред по отношение на Сирия и някои други въпроси, по които искаме да го направим, ако е възможно”, казва американският дипломат, цитиран от ТАСС във вторник.

Според него „държавният секретар все пак се изказа съвсем ясно след тази среща”. „Той заяви, че ние (САЩ) искаме конструктивно да работим с Русия, когато това е възможно. Но остават области, в които се запазват предизвикателствата и ние сме длъжни да работим по това”, отбелязва представителят на Държавния департамент.

„Мога да потвърдя, че той (Тилерсън) изпитва огромно уважение към Русия. Но той гледа много трезво на (двустранните) отношения и предизвикателствата, които остават в тях”, добавя американският дипломат.

На свой ред изпълняващият длъжността началник на пресслужбата на Държавния департамент Марк Тонер, отговаряйки на редовен брифинг за журналисти на въпроса на ТАСС дали се разглежда възможността за организация в близко време на визита на Лавров във Вашингтон или на Тилерсън в Москва, каза: „Нямам какво да съобщя по този въпрос. Не ми е известно за никакви планове за посещения на този етап”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама