Пенелопе Фийон: Върших много различни задачи

14:15, 05 мар 17 / Политика 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съпругата на френския кандидат за президент Франсоа Фийон – Пенелопе най-сетне наруши мълчанието след скандала за злоупотреба с държавни средства.

БГНЕС припомня, че според последните разкрития тя фиктивно е работила като помощник на мъжа си в качеството му на депутат през 1998-2002 г. Френският закон разрешава на депутатите да наемат свои близки за помощници, но проблемът е в това, че Пенелопе Фийон е получила 900 000 евро заплата, без да върши работа. Според множество политици тя дори не е влизала в парламента.

В интервю пред в. "Журнал дьо диманш" Пенелопе заяви, че е вършила "много различни задачи" за съпруга си. Тя го призова „да продължи докрай“ надпреварата за държавен глава, въпреки че обвиненията опетниха неговата репутация и така той изгуби доверието на голяма част от гражданите.

"Франсоа имаше нужда от човек, който да върши много различни задачи и решихме, че това мога да съм аз“, каза съпругата на Фийон.

Междувременно над 2/3 от французите искат кандидатът от опозиционната Републиканска партия да се откаже от президентската надпревара, показва проучване на Френския институт за проучване на общественото мнение.

Днес Фийон планира масов митинг на свои привърженици на площад Трокадеро срещу Айфеловата кула. Организаторите смятат, че ще дойдат най-малко 45 000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама