Веско Ешкенази ще проведе майсторски клас в София

12:39, 05 мар 17 / Култура 25 476 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

От 8 до 10 март в уютната атмосфера на Къща музей „Панчо Владигеров“ на ул. "Якубица" №10 в София ще се проведе майсторски клас на изявения български цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази. Той ще бъде част от програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2017.

Поради активната си кариера на сцената, Веско Пантелеев – Ешкенази рядко успява да отдели време за преподавателска работа. Организирането на майсторския клас в тазгодишното издание на фестивала е ценна възможност за младите музиканти да почерпят знания от един действащ цигулар с огромен талант и опит. Преди да започне работа с младите цигулари в майсторския клас, Веско Ешкенази ще се срещне със свои почитатели. На 6 март от 18 часа в литературен клуб "Перото" в НДК той, заедно с пианиста Людмил Ангелов, ще раздадат автографи по повод новоиздадения компактдиск на дуото - "Танго".

Заключителният концерт ще се състои на 10 март от 19 часа в Полския културен институт.

Корепетитор на майсторския клас и на заключителния концерт ще бъде пианистката Ивелина Казанджиева.

Веско Пантелеев – Ешкенази е един от най-успешните български цигулари. Неговата блестяща кариера на солист, камерен музикант и концертмайстор се развива вече над 30 години. Той е изнасял концерти под диригентството на Юри Башмет, Колин Дейвис, Карло Мария Джулини, Курт Мазур, Сейджи Озава, Мстислав Ростропович и др. През декември 1997 г. Веско Пантелеев - Ешкенази прави дебюта си като солист на елитния Концергебау оркестър Амстердам, а от сезон 1999/2000 става негов концертмайстор. Изявен камерен музикант Веско концертира активно с различни състави, а като дуо с големия пианист Людмил Ангелов свири от 20 години. Двамата представиха концертната програма „Танго“ в предишното издание на „Европейски музикален фестивал“ с изключителен успех.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама