Състезание „Евроскола“ на ЕП за областите Пазарджик и Пловдив

12:22, 05 мар 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Информационното бюро на Европейския парламент в България организира регионално състезание „Евроскола“ за средни училища от областите Пазарджик и Пловдив. Състезанието ще се състои в гр. Пазарджик на 1 април 2017 г. Отборите, класирани на първите места, ще получат дати за участие за своите училища в програма „Евроскола“ в гр. Страсбург (Франция) през настоящата 2017 г. В състезанието могат да участват отбори от ученици на възраст 16-18 години. Училищата от двете области, които желаят да вземат участие в състезанието, трябва да заявят това до 12:00 часа на 17 март 2017 г.

 От 2006 г. насам повече от 100 български училища и над 3 000 български младежи са участвали в програма „Евроскола“ на ЕП. Тя има за цел да насърчава най-младите европейци да опознаят Европейския парламент, да се „включат“ чрез симулирани заседания в работата му и дори да „гласуват“ неговите резолюции.

Отборите трябва да се състоят от 5-има ученици, ръководени от един учител. Преподавателите не могат да участват в самото състезание и да се намесват в подготовката и представянето на учениците си по време на състезанието.

 Въпросите в състезанието ще бъдат по текущи теми от национален и европейски интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама