Студенти от Техническия искат по-лесен достъп до университета

10:51, 05 мар 17 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Варна Иван Портних пое ангажимент пред студентите от Техническия университет да потърси заедно с експерти от общината нови решения за транспортната схема на града, позволяващи по-удобен достъп до висшето училище. На среща с академичното ръководство и представители на Студентския съвет бе поставена като проблем и липсата на средства за ремонт на студентските общежития. Портних информира, че предстои ремонт на ул. „Студентска“ в района на университета.

Срещата е втора от поредицата, предприета от кмета за популяризиране на инициативите във връзка с избора на Варна за Европейска младежка столица през тази година. На нея бе постигната договореност на домакинството да бъде подчинена и инициативата „Техническият университет търси талант“, която Студентският съвет организира по повод 55-годишнината на висшето училище.

„Искаме да съберем интересни млади хора от всички университети, убедени сме, че ги има, амбицирани сме да им дадем шанс за публична изява”, обясниха организаторите. Таланти не липсват и в Техническия университет – много студенти работят активно в шест клуба: „Роботика и мехатроника”, „Авто-мото клуб”, „Екологично”, „Кино и фото технологии”, „IT++” и Морски клуб, където показват отлични резултати на наши и международни форуми.

„Радвам се, че сте активни. Вярвам, че ще продължим заедно да работим за още по-тясно сътрудничество с академичната общност във Варна, защото оценяваме потенциала, който имате”, каза кметът Иван Портних. Той запозна младите хора с проекта за изграждане на нова библиотека и на Черноморски международен младежки център и подчерта, че тази година в общинския бюджет за образование са заделени рекордните 104 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама