Баскетболистите на „Берое” постигнаха втора победа срещу „Левски”

09:43, 05 мар 17 / Спорт 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Втори успех срещу „Левски” постигна снощи баскетболният отбор на „Берое” в среща от двадесетия кръг на Националната баскетболна лига, съобщиха от ръководството на клуба.

Старозагорци се наложиха с резултат  91:74 над  домакините от „Левски” в зала „Универсиада”.  Така двата тима приключват срещите помежду си в редовния сезон в шампионата с баланс от 2:1 успехи в полза на „Берое”. С успеха тази вечер „зелено-белите“ взеха реванш за поражението си от Левски при предишното гостуване в София в края на октомври миналата година.

Победата на „зелено-белите” е втора за седмицата.  Три дни преди мача със „сините” баскетболистите на „Берое” спечелиха и срещата си от Балканската лига срещу „Сутиеска”.

Двубоят в София не започна добре за беройци. Те загубиха първата част с 24:25, а втората с 12:15 и на полувремето изоставаха с 4 точки – 39:43. Фантастична трета четвърт обаче осигури победата.

В тази част старозагорци стартираха силно и след серия от 5:0 не само изравниха резултата, но успяха и да поведат в резултата. Малко преди средата на третата част, преднината им нарасна на пет точки, а до края авансът стана двуцифрен – 71:58. В последната четвърт двата тима доиграха срещата.

Общо шестима играчи на „Берое” завършиха двубоя с двуцифрен точков актив – Николай Николов, Аарън Джоунс, Омари Гудул, Шейн Гибсън, Стипе Тесия и Брандис Райли Рос. Най-резултатен стана Омари Гудул, който се отчете с 21 точки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама