Аутсайдерът Тони Белю нокаутира Хей в 11-ия рунд

08:48, 05 мар 17 / Свят 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният шампион в тежка категория (версия WBC) Тони Белю за пореден път шокира света на бокса, след като победи фаворита Дейвид Хей с технически нокаут в 11-ия рунд.

Преди близо година (месец май 2016) на Белю му предричаха малки шансове срещу Илунга Макабу, но роденият в Ливърпул боксьор нокаутира конгоанеца във втория рунд и стана шампион във версията на WBC.

Трябва да се отбележи, че 36-годишният Хей получи травма в ахилеса преди снощния бой, който се проведе в лондонската "О2 Арена". Седмица преди срещата Хей се подложи на изследвания в Германия и имаше вероятност тя да бъде отложена, но в крайна сметка британецът излезе на ринга срещу сънародника си. В шестия рунд Хей контузи глезена си, после се озова в нокдаун и след още един в 11-ия рунд съдията прекрати мача. След боя Хей призна, че Белю си е заслужил победата и намекна, че може да има реванш. "Той е храбър боец, издържа на всичките ми удари, върна се и ме нокаутира", коментира Хей. Белю пък каза, че съперникът му е допуснал грешка, която всички правят срещу него - подценил го е. Белю има в актива си 29 победи (19 с нокаут), две загуби и едно равенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама