Тръмп подписва подобрен вариант на миграционния указ

02:23, 05 мар 17 / Свят 25 188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 6 март, понеделник, американският президент Доналд Тръмп ще подпише новия указ за миграционната политика на страната, предаде БГНЕС. 

Предишният му указ предизвика разпалени спорове и доведе до гръмки съдебни дела. Според изданието Politico новата версия на указа ще забрани влизането в страната на гражданите от 7 мюсюлмански държави, които бяха споменати като терористична заплаха в първоначалния вариант на указа. Но за разлика от него сега ще отпадне забравана за влизане на бежанци от Сирия.

Очаква се формулировките в документа да станат по-конкретни. Освен това ограниченията няма да засегнат притежателите на зелени карти и действащите визи. Според експерти новите моменти ще ограничат възможностите за оспорване на указа в съдилищата, ще бъде по-сложно да се докаже, че неговите формулировки причиняват вреди на ищците

Първият миграционен указ бе подписан на 27 януари, а в началото на февруари действието му бе спряно от съда. По-късно апелативен съд потвърди решението за блокиране на указа в цялата страна. Като цяло в първите дни от действието на първия указ срещу него бяха подадени десетки искове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама