Потушен е пожарът в с. Батово, има щети по къща и заведение

19:00, 29 юли 16 25 564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пожарът в село Батово, по пътя Добрич - Албена, вече е потушен, съобщи за Topnovini.bg директорът на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Дарин Димитров.

Огънят е лумнал, след като натоварено с бали слама ремарке се откача от трактор и се блъска върху електрически стълб в центъра на селото. Стълбът е прекършен на две. Най-вероятно волтова дъга или искра от преплитане на жиците е възпламенила балите слама. От тях пожарът се е пренесъл в намираща се в близост жилищна сграда с магазин и заведение.

Сигналът за пожара е подаден около 16 часа. Първи са се заели с потушаване на огъня братята-близнаци Цветан и Керан Петрови , които работят в пожарната в курорта Албена. Днес те били в почивка и по същото време били в центъра на селото. По-късно на място пристигнал пожарен автомобил от Добрич. Когато огнеборците преценили, че ще им трябва помощ, била повикана пожарна и от Албена, каза още Дарин Димитров.

Пожарът е загасен за около час и половина. Там продължават довършителни работи, правят се огледи, посочи той.

Огънят е унищожил част от покрива на къщата, както и част от жилищните помещения. Изцяло е изпепелено и оборудваното като заведение помещение. Магазинът има само опушени стени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама