Австрия предаде на Франция двама заподозрени за ноемврийските атентати в Париж

17:05, 29 юли 16 / Свят 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Австрия е предала на френските власти двама джихадисти, заподозрени за участие и организиране на атенататите в Париж от 13 ноември, при които загинаха 130 души, а над 350 бяха ранени.

Двамата мъже – алжирец и пакистанец на 29 и 35 години, са били арестувани в австрийски бежански център на 10 декември, предаде АФП, цитирана от „Фигаро“.

"Двамата мъже са напуснали територията на Австрия", информира прокуратурата в Залцбург.

Френски съд подозира, че Адел Хадади и Мохамед Усман са опитали да влязат във Франция миналата есен, за да участват в атентатите в Париж.

Според австрийските и френските власти двамата са пристигнали в Гърция заедно с още двама мъже, замесени в атентата в Париж на 13 ноември, като са се представяли за бежанци.

Предполагаемите атентатори продължили за Франция, другите двама били задържани от гръцките власти за 25 дни, защото имали фалшиви сирийски паспорти.

След като ги пуснали, алжирецът и пакистанецът пристигнали в Залцбург в края на ноември, след атентата в Париж, а австрийската полиция ги задържала в център за мигранти.

След искането на Франция, съд в Залцбург одобрил в началото на месеца да бъдат предадени на Париж.

В момента и двамата са задържани под стража. Прокуратурата обяви през април, че проверява дали пакистанецът е замесен в атаките през 2008 година в индийския град Мумбай, в които загинаха 166 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама