За нова схема на ало-измамите предупреди полицията в Търговище

07:03, 29 юли 16 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За нова схема за телефонни измами сигнализираха от полицията в Търговище. От Областната дирекция на МВР отправиха предупреждение към гражданите във връзка със зачестилите опити на ало измамниците и прилагания от тях нов сценарии за заблуждение.

Обажданията са насочени към домашните телефони на възрастни хора. Измамата започва се с обаждане от стационарен телефонен номер като звънящият се представя за служител на полицията. Той апелира хората да сигнализират веднага при обаждане от ало-измамници. Малко по-късно потърпевшият получава обаждане от мобилен номер, при което е заплашен, че ако не даде исканата сума ще има тежки последствия за него. Жертвата се принуждава и се обажда на мнимия служител на полицията, който му казва “Давай парите, спокойно, ние ги следим”.

Престъпниците са изобретателни и често променят сюжета на измамата, предупредиха от полицията.  От там напомниха на гражданите да не правят плащания под какъвто и да било предлог, след поискана сума в телефонен разговор.

"Никога не давайте пари на непознати. Бъдете внимателни и не се предоверявайте", апелираха от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама