Държавата отпусна 300 хил.лв. за ремонт на Бачковския манастир

20:19, 27 юли 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С постановление на Министерския съвет от днес, подписано от министър - председателя Бойко Борисов, се одобряват допълнителни разходи за общини в България за 2016 г. в общ размер на 29 973 000 лв. 

300 хиляди лева от тях са за Бачковския манастир „Успение Богородично", с. Бачково - 300 000 лв. Областният координатор на ПП ГЕРБ - Пловдив област Розалин Петков и народният представител от ГЕРБ Силвия Хубенова са провели разговори с игумена на манастира и средствата ще бъдат използвани за реставрация и укрепване на църквата. Храмът, в който се съхранява Бачковската чудотворната икона на Света Богородица се нуждае спешно от ремонт. Стените имат нужда от укрепване, а стенописите от реставрация.Това е първия транш, който се отпуска за възстановяването на светата обител. Розалин Петков увери, че ще има и втори транш за манастира.

Междувременно от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че утре  вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Асеновград, където ще даде началото на поредното издание на кампанията „Чудесата на България“.  

В Бачковския манастир „Успение Богородично“ вицепрезидентът Попова ще вземе участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на тема „Обучението по България – приоритет на държавата и на българските училища в чужбина“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама