Джихадистка библиотека в интернет привлича потенциални терористи, твърди Мохамед Халаф

19:13, 27 юли 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В интернет има джихадистка библиотека. „Ислямска държава“ (ДАЕШ) вече има над 900 клипа в мрежата само за миналия месец. Решението да не се показват снимките на терористите няма да реши проблема. Това коментира журналистът Мохамед Халаф в ефира на БНР.

По неговите думи доста хора в Европа и света са привлечени на страната на ДАЕШ и са готови да помагат на терористичната групировка. Халаф отчете, че 64 държави бомбардират позициите на "Ислямска държава", но тя е силна и предизвиква света.

Според него ДАЕШ пренася тероризма извън границите на Ирак и Сирия. Това означава, че тази организация вече има външна политика.

Той допълни, че освен позициите в Ирак и Сирия, „Ислямска държава“ е създала и клетки в различни държави в Европа. Целта й е да стигне до хора от второ или трето поколение имигранти.

Халаф припомни, че терористите вече са нападали църкви в Ирак и Египет, но в Европа го правят за първи път. „Джихадистите знаят, че църквите са уязвими“, отбеляза Халаф. Според него трябва да се очакват още атентати.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама