Измамник от Пловдив се представя за полковник от ДАНС, иска 600 лева за "услуга"

18:46, 27 юли 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу С. Д., на 40 г. от гр. Пловдив, за това, че с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал у някого заблуждение и с това му причинил имотна вреда, като се е представил за длъжностно лице.

До момента е установено, че на 26 юли 2016 г. С. Д. се обадил на 36-годишен мъж от гр. Пловдив, който е военнослужещ. Той се представил за полковник Николов от ДАНС и му предложил да го уреди на работа в ДАНС. За „услугата“ му поискал 660 лева. По време на разговора „полковник“ Николов обяснил, че разполага с телефона на военнослужещия от негов колега. Няколко часа по-късно С. Д. е задържан при предаването на паричната сума, близо до училище в гр. Пловдив.

Акцията по установяването и задържането на С. Д. е проведена съвместно с ДАНС и отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия по случая. Установява се съпричастността на С. Д. и по отношение на други случаи на измама, като съгласно получените данни те са на стойност 20 000 лева, и са извършени по същата схема.

С. Д. е в ареста за срок от 24 часа по Закона за МВР и предстои с постановление на наблюдаващия прокурор да бъде задържан  за срок от 72 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама