Международната банка мери заедно с МОН родното образование

17:31, 27 юли 16 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
250 000 евро ще отидат за измерване на родното образование. Парите са предвидени по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В изготвянето на инструментариум за измерването ще вземе участие както Министерството на образованието (МОН), така и  Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР). 

Помощта от банката стана възможна след като правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на консултантски услуги между министерството и банката, съобщиха от Министерския съвет. 

Вицепремиерът Меглена Кунева е упълномощена да подпише документа, в качеството си на министър на образованието и науката.

Споразумението е резултат от подписания на 1 септември 2015 г. Меморандум за разбирателство между Правителството на България и МБВР за партньорство и подкрепа при усвояване на европейските структурни и инвестиционни фондове за периода 2014 – 2020 г.  По него се очаква да бъдат представени софтуерни решения и платформи за Мерки с добавена стойност в училищата (МДСУ), разработени във водеща европейска страна, и използването им от различни нива на управление.

Според предвидените дейности още ще бъдат проведени до три технически семинара, свързани с използването на  инструмент за измерване на представянето на учебните заведения въз основа на резултатите от тестовете на учениците.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама