Пловдивски полицай e в ареста след проверка на "Вътрешна сигурност"

17:18, 27 юли 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28-годишен пловдивски полицай с инициали А.Г. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура в Пловдив за обсебване на чужди движими вещи. Заедно с него са обвинени и 30-годишните пловдивчани Д.Г. и Х.К..

А.Г. и  Д.Г. са привлечени по обвинение, че са извършили обсебване на два леки автомобила при условията на продължавано престъпление като съизвършители по чл. 206, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2, във връзка с ал. 1 и чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс. Х. К. е привлечен като обвиняем за това, че ги е подпомогнал в престъпната им дейност по обсебването на единия от двата автомобила – престъпление по чл. 206, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 4, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че за периода от декември 2015 г. до февруари 2016 г. обвиняемите са извършили действия, насочени към обсебване на два леки автомобила – "Фолксваген Туарег" и "Мерцедес SLK", собственост на бизнесмен от Пловдив. Обв. А.Г. е полицейски служител от районно управление към ОД на МВР - Пловдив. Дейността на тримата обвиняеми е установена след извършена проверка от отдел "Вътрешна сигурност” на МВР.

Под ръководството на Районна прокуратура  -Пловдив, са извършени процесуално-следствени действия - четири претърсвания и изземвания, разрешени от съда, разпит на свидетели, изискани са документи, назначени експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа и предстои Районна прокуратура - Пловдив, да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама