Говорителят на прокуратурата за случая в Трън: Родителите на блъснатото дете интерпретират нещата

17:06, 27 юли 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аз съм чела досъдебното производство, чела съм и съдебно-медицинската експертиза, както и авто-техническата експертиза. Твърдение, че детето само се е блъснало в колата, аз лично не прочетох. Това вероятно е някаква интерпретация на родителите на детето. Това каза говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова по повод скандала около катастрофа с кмета на Трън, при която пострада 6-годишно дете.

При описанието на случката от МВР записват, че детето само се е блъснало в автомобила, което провокира силна вълна от обществено недоволство. За случая, пред медиите, разказаха родителите на детето.

„Независимо от това за нас като прокуратура и като прокурори, които често разследват такива дела, е абсолютно безспорно, че всяко дете представлява опасност на пътя и тази опасност следва да бъде предвидена от всички водачи на моторни превозни средства“, каза Арнаудова.

Тя припомни, че случаят стигна и до главният прокурор Сотир Цацаров, който разпореди с него да се занимава Районната прокуратура в Перник. „Тя трябва да довърши разследването максимално обективно и към момента се полагат максимални усилия за това“, каза още говорителят на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама