В МВР не е постъпвало оплакване за насилие от атентатора от Ансбах

16:37, 27 юли 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на престоя си в специализирания дом Мохамед Далил не е подавал жалба, за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Далил е сириецът, който рани 15 души в баварския град Ансбах, след като се взриви пред нощно заведение.

Атентаторът е сириец, за когото по-късно стана ясно, че е трябвало да бъде върнат в България, тъй като е влязъл в ЕС именно през нашата страна. Медиите в Германия съобщиха, че атентаторът от Ансбах се е оплакал в писмо от полицейско насилие в България. Съобщението му е било предоставено от неправителствена организация на германски политик.

От родното вътрешно министерство съобщават още, че Мохамед Далил е бил лекуван от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение. Това също опровергава информацията в немските медии, че атентаторът се е оплакал, че не е получил медицинска помощ, а е имал нужда от такава.

Сирийският гражданин е задържан на 19.07.2013 г. при нелегално влизане в страната ни, допълват от МВР. Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“-МВР.

Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения.

От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели.

На 29.07.2013 г., чужденецът е подал молба до ДАБ. На 27.08.2013 г. той е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама