Неутрализираха въоръжен мъж, барикадиран в къщата си в Шивачево

15:40, 27 юли 16 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжен мъж, заплашвал живота на околните, е неутрализиран в  резултата на предприети професионални полицейски действия, съобщи директорът на ОД на МВР – Сливен старши комисар Чавдар Божурски.

Полицейските действия са предприети снощи, след като към 19 часа в РУ –Твърдица е  получен сигнал за мъж, който от дома си в Шивачево размахва оръжие и застрашава живота на околните. Районът веднага е отцепен от полицейски служители, които извели живущите в близост на безопасно разстояние. По същото време 47-годишният Петко Капитанов се намирал в двора на къщата си, държал огнестрелно оръжие и при вида на униформените, го насочил към тях. С разпореждане на директора на ОД на МВР-Сливен веднага са сформирани екипи от „Специализираното тактическо звено за бързи действия“. Стартирала операция по задържането на въоръжения мъж, който отказал да хвърли оръжието и да се предаде, отново го насочил към полицаите, направил опит и да избяга.  В условията на възникнала абсолютна необходимост мъжът бил неутрализиран. Оказана му е долекарска помощ и е настанен в болница.  Извършва се процедура за настаняването му в специализирано отделение за лечение на психично болни хора.

Петко Капитанов е известен на полицията от 1996 г. По данни на областната дирекция през 2014 г. майка му е подала молба за съдействие до районното управление за настаняване на сина й в психиатрично лечебно заведение. Не е бил лекуван. На 23 юли тази година, при провека по сигнал за притежаване на незаконно оръжие, от дома на мъжа са иззети: незаконно оръжие, заготовки за друго самоделно оръжие и боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.339 от НК, работата по него продължава под наблюдението на прокуратурата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама