Футболните фенове, пребили пловдивчанин и смолянчанин, отиват на съд

15:16, 27 юли 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футболните фенове, които пребиха вчера пловдивчанин и смолянчанин в Слънчев бряг, отиват на съд, съобщиха от Районна прокуратура – Несебър.

31-годишният сръбски гражданин Урош Й. е привлечен към наказателна отговорност затова, че на 26.07.2016 г. около 7 ч. в Слънчев бряг в близост до хотел "Вайълет гардън" по хулигански подбуди, причинил на Г. Х. от Пловдив и на М. Т. от Смолян лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл.131 ал.І т.12 вр. с чл.130 ал.І  от НК. За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 3 г.

Към наказателна отговорност е привлечен 30-годишният сръбски гражданин Неманя С., който причинил на Д. Г. – полицай от РУП Бургас, командирован в РУП Несебър, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота, чрез нанасяне на удар с палка в областта на главата, който удар е причинил напречно теменно-тилна рана, както и затова, че на същата дата и място по хулигански подбуди, причинил на М. П. от Бургас лека телесна повреда.

Наблюдаващият прокурор при Районна прокуратура Несебър е постановил задържане и за двамата обвиняеми за срок от 48 ч., с оглед осигуряване на явяването им пред Районен съд Несебър за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

По делото продължават активните процесуално-следствени действия, изразяващи се в разпити на свидетели, разпознаване на заподозрени лица, изчаква се получаването на заключенията по част от назначените съдебно-медицински експертизи, технически и оценъчни такива и други, като при наличие на достатъчно доказателства ще бъдат извършени и нови привличания на обвиняеми лица към наказателна отговорност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама