Посланик Хопкинс: Условията за българските студенти във Великобритания се запазват

15:08, 27 юли 16 / Политика 25 487 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За момента условията за българските студенти, които учат във Великобритания, се запазват. Евентуални промени няма да настъпят по-рано от две години.

Това коментира днес в Пловдив посланикът на Великобритания Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс. Тя бе на посещение в Града под тепетата във връзка с проблемите на децата и семействата в риск и начините те да живеят пълноценно заедно.

Посланикът присъства на среща в Община Пловдив с представители на фондация "За нашите деца", на която бяха коментирани добрите практики на партньорство между неправителствения сектор, местните социални и здравни институции.

"След референдума много от хората, живеещи във Великобритания, се притесняват какво ще стане. Има много българи, които учат там, но всички се надяваме, че ще успеем да постигнем споразумение, което да е успешно за всички", каза посланикът.

В българското посолство в Лондон, както и в британското в София, има доста запитвания от много хора, но дипломатите полагат всички усилия да ги успокоят и да им дават правилната информация.

На журналистически въпрос дали има увеличение на броя на българите, които желаят британско гражданство, посланикът отговори, че за тези, които вече са се установили във Великобритания и са сключили брак с британци, проблемът е решен. "Вярвам, че ще постигнем добра договореност с Европейския съюз, така че да може всички европейски граждани, които в момента живеят в Обединеното кралство, а те са около 2 милиона, както и британците, които живеят в рамките на ЕС - около 1.5 милиона, да имат същите права и задължения, както и досега", коментира още посланик Ема Хопкинс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама