Пред съда застават комбайнер и шофьор, убили човек на пътя

14:43, 27 юли 16 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама мъже, нарушили правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинили смъртта на един човек.

На 15.09.2014г  Евстати П. /34г./ , управлявайки зърнокомбайн в землището на град Кнежа, в местността „Маринов геран“,  при разминаване, не осигурил достатъчно напречно разстояние между комбайна и идващия насреща автомобил „Дачия Логан”, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.  В нарушение на наредбите, зърнокомбайнът се движил с пуснат хедер и със съпровождащ автомобил без обозначителна табела.

Шофьорът на насрещно движещата се „Дачия” Христо К./25г/се е движел със скорост 84,92 км/ч, при ограничение от 70 км/ч. и навлязъл в опасен десен завой.

 В същия ден той предприел пътуване със служебния си автомобил с  колегата си-Пламен Н./24г/    Когато комбайнът и лекият автомобил били на разстояние около 18 метра един от друг, "Дачията"  загубила устойчивост и се насочила към насрещната лента, в която бил комбайнът.

 Настъпил челен удар  в областта на хедера на комбайна. Пострадали водачът на лекия автомобил, а колегата му Пламен Н. починал от  получените травми.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от  Плевенския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама