Приемат документи за помощи за отопление и за първокласници

12:58, 27 юли 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В област Русе вече тече подаването на заявления-декларации за два вида помощи – за отопление и за първокласници, информира дне по време на пресконференция Благомил Благоев, старши юрисконсулт на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. За първата помощ крайният срок за внасяне на документите е 31 октомври, а за първокласници до 15 октомври. Началото е поставено на 1 юли.

В заявленията за първата помощ задължително се посочва видът на ползваното отопление. За тази година тя е 72,46 лева на месец, давани в продължение на пет месеца (от 1 ноември до 31 март). Изменен е коефициентът, коригиращ пенсиите, с цел да не отпаднат от правото да получават пари за отопление пенсионери, които имат актуализирани пенсии. Към днешна дата в област Русе са приети общо 1 884 молби.

За първокласници помощта е еднократна – 250 лева. Право на нея имат децата, записани за първи път в първи клас в държавно или общинско училище и средномесечният доход на член от семейството е до 400 лева. 288 молби са приети досега в област Русе. Парите обаче се отнемат, ако децата не започнат или прекратят обучението си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама