Заложническата драма в Ереван продължава, нападателите похитиха медицински екип

12:44, 27 юли 16 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Въоръжената група, която вече повече от седмици е окупирала полицейско управление в Ереван, е взела за заложници лекарски екип от четирима души, които били изпратени по тяхно искане за оказване на помощ на пострадали, съобщава ТАСС.

Рано тази сутрин в превзетия участък избухна престрелка. За нея съобщи прессекретарят на полицията на Армения Ашот Агаронян във Фейсбук. По думите му в резултат на престрелка при сградата на превзетия полицейски участък в столицата Ереван трима души са били ранени. Сред ранените са двама членове на въоръжената група, както и един полицейски служител, съобщават властите.

На място е бил изпратен лекарски екип, който да помогне на пострадалите.

В момента органите на реда предприемат мерки да освободят взетите за заложници медици чрез преговори. „Похитени са двама лекари, медицинска сестра и фелдшер“, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Армения.

Властите призоваха радикалните бойци да освободят ранените, за да могат те да бъдат приети в болница за лечение. По информация на един от лекарите, преди той да бъде взет за заложник, състоянието на двамата ранени е тежко.

Припомняме, че група въоръжени опозиционери превзе полицейско поделение в Ереван на 17 юли. Те убиха полицай и раниха други двама преди да призоват арменците да излязат на улицата, за да помогнат за освобождаването на вкарани в затвора политици от опозицията. Основна цел на тяхната акция е освобождаването на лидера на опозиционната партия „Нова Армения” Жираир Сефилян.

Преди няколко дни избухнаха протести в квартала, в който се намира въпросният участък. Гневни местни хора поискаха премахване на наложените заради кризата мерки. Провеждат се и протестни акции в подкрепа на бунтовниците.

Преди няколко дни шестима души бяха задържани, на други шестима са били повдигнати обвинения във връзка с продължаващата заложническа драма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама