Единственият кандидат за шеф на КФН: Нямам 300 000 лв. в КТБ

12:02, 27 юли 16 / Политика 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Единствената номинирана за председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова опроверга твърденията в някои медийни публикации, че е взела 300 000 лв. от фалиралата КТБ. 

 

Караиванова изпрати писмо до шефката на бюджетната парламентарна комисия Менда Стоянова от ГЕРБ, което последната прочете в кулоарите на Народното събрание. В него Карина Караиванова обяснява, че всъщност въпросната сума е била платена на дружествата ЧЕЗ и Енерго – Про, в които съпругът ѝ - Бранислав Ганозов, имал акции. Парите били дадени от КТБ за изразходван ток от фалиралата банка от централата ѝ в София и клоновете ѝ в страната, обясни Стоянова от името на Караиванова.

 

Оказало се също, че след това Ганозов продал акциите си в двете дружества, което пък било надлежно отразено от Караиванова в подадената от нея декларация пред Сметната палата.

 

"Декларирам, че нито аз, нито съпругът ми сме притежавали акции или облигации на КТБ, не сме имали депозити или кредити и не сме получавали никакви парични суми от въпросната банка", уверява в заключение Караиванова.

 

Утре предстои парламентът да избере Караиванова за председател на регулатора. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама