С емоционална реч Бил Клинтън подкрепи Хилари на историческия конгрес във Филаделфия

11:56, 27 юли 16 / Свят 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият държавен глава на САЩ Бил Клинтън подкрепи с емоционална реч съпругата си и официален кандидат за президент от Демократическата партия по време на историческия конгрес във Филаделфия, съобщава Би Би Си.

44-ят президент на Съединените щати определи Хилари Клинтън като своя „най-добър приятел“.

В много личното си изказване пред делегатите на партията на Демократите той говори топло за това как са се срещнали и за нейната отдаденост към проблемите на обществото. Той я нарече също защитник на правата на жените и хората с различна сексуална ориентация.

"Тази жена никога не се е задоволявала със статуквото", подчерта той и допълни:"Тя винаги иска да движи топката напред." В речта си на конгреса Бил Клинтън каза, че Хилари е активист за социална справедливост още от първите дни на брака им като студенти по право. "Нейното любопитство никога не пресъхва. Тя е лидер по природа" и "боец, роден с допълнителен ген за отговорност", подчерта той.

"Ожених се за най-добрата си приятелка, оттогава сме неразделни – смеем се, говорим и работим заедно", каза още Бил Клинтън.

По време на конгреса във Филаделфия той сподели много лични истории, целящи да представят Хилари Клинтън в най-добра светлина.

Бившият президент разказа за отношенията със съпругата си, припомняйки си времето преди 40 години, когато я забелязал в университета, както и за влиянието, което е оказала върху него да се впусне в политиката."Хилари ми отвори очите за цял един свят на служене на обществото", каза той.

Бил Клинтън защити работата на съпругата си като държавен секретар, заявявайки, че тя е изиграла важна роля за защита на американските интереси, битката с тероризма и утвърждаването на човешките права.

Конгресът на Демократическата партия във Филаделфия, на който Хилари Клинтън официално бе издигната за кандидат президент на САЩ, бе определен като исторически, тъй като за първи път в 240-годишната история на САЩ в надпреварата за Белия дом участва жена, издигната от една от двете основни политически партии в страната. Бившата първа дама и бивш държавен секретар ще се състезава за Белия дом с републиканския кандидат, милиардера Доналд Тръмп на изборите на 8 ноември.

Социологическо проучване на Ройтерс/Ипсос, чиито резултати бяха разпространени вчера, за първи път от май дават преднина от 2 процентни пункта на Тръмп пред съперничката му Клинтън. Според резултатите 39% от анкетираните биха гласували за Тръмп, 37 процента за Клинтън, а 2 процента не биха гласували за нито един от двамата кандидати на основните политически партии в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама