"Ботаническа банда" разкрасява село Крислово

11:45, 27 юли 16 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 20 младежи от село Крислово, на възраст между 12 и 19 години организирани в "Ботаническа банда" са се амбицирали да разкрасят селото и да го направят по-добро място за живеене, съобщава кметът на Крислово Димитър Андреев, цитиран от радио "Фокус" – Пловдив.

"Предложиха ми да организирам младежта, за да бъдат полезни, загатнах им и те изригнаха", заяви кметът. Утре в 8.30 часа младежите, облечени във фланелки с надпис "Ботаническата банда на община Марица. Младежи в действие" започват да боядисват бордюрите - около 5 км, с качествена боя.

Следващата акция ще е боядисване на пейките в парка и мостче. Селото има 700 жители, сред които и много млади хора. То се намира на 10 км от Пловдив. "Училище нямаме, но имаме нова детска градина, направена по нов проек", каза Андреев. Хората в селото не са богати, но трудолюбиви, занимават се повече със земеделие, има и двама-трима сериозни животновъди. Младите хора работят в Пловдив и си пътуват.

По думите на кмета, децата на Крислово са много амбициозни и той иска да използва това, за да се разкраси селото. "Ние така пораснахме - с бригади, затова искам да го възродя това", поясни кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама