Полицаи преследваха почитател на дрифта

11:44, 27 юли 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на сектор „Пътна полиция” задържаха изключително дързък водач, на лек автомобил, който дрифтил на кръстовището между улиците „Магистрална” и „Н. Габровски” в областния град. 

 Вчера около 16,00 ч.,  пътните полицаи забелязали лек автомобил, който навлязъл в кръстовището от ул. „Никола Габровски”, след което водачът започнал да приплъзва задната част на автомобила, като създал множество предпоставки за пътни произшествия и застрашил живота на останалите участници в движението. Униформените незабавно реагирали и подали звуков и светлинен сигнал и потеглили след леката кола. Водачът обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си в посока кв. "Бузлуджа". Той не изпълнил многократно подадените полицейски разпореждания за спиране на автомобила, дори увеличил скоростта.

След кратко преследване, полицаите настигнали и принудително спрели автомобила. При извършената проверка те установили, че зад волана е 25-годишния В. М. от областния град, неизвестен до момента на полицията. Той е изпробван за употреба на алкохол, а пробата е  отрицателна. 

 В. М. е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл.270, ал.1 от НК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама