Екоексперти проверяват сигнал за обгазяване на квартал във Враца

11:39, 27 юли 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Експерти от РИОСВ-Враца са извършили  проверка на сигнал за задушлива миризма на сяра в района квартал „Кулата” в града вчера. Това става ясно от съобщение на сайта на екоинспекцията. Сигналът е бил пренасочен от тел.112..

По време на проверката е извършен обход.  В квартала и в района около него няма предприятия, източници на организирани или неорганизирани емисии изпускани в атмосферния въздух. Органолептично не е усетена специфичната миризма на сяра.

Данните от измерванията на въздуха не показват превишения на нормите по измерваните показатели, се казва на страницата на екоинспекцията.

Снощи, след 22,00 часа  жители на друг квартал във Враца- „Дъбника“ също са съобщили  за остра задушлива миризма на сяра. От кабинета на директора в РИОСВ-Враца не пожелаха да дадат повече информация за снощния сигнал.

В началото на юли  инспекпорите са проверявали и друг сигнал за обгазяване  от изгаряните отпадъци в циментовия завод в село Бели Извор до Враца. От предприятието са уверили, че в момента на проверката инсталациите са били спрени  поради предстоящ ремонт.

За производствения процес на циментов клинкер като горива в пещта основно се използват въглища, петрококс, гуми, месокостно брашно и твърди горими отпадъци. Според представените от дружеството анализи от собствени непрекъснати измервания се установи, че на 4 и 5 юли не са регистрирани превишения на среднодневните норми на вредни вещества, изпускани в атмосферния въздух, съобщават от РИОСВ Враца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама