Телефонни измамници измъкнаха общо 7850 лв. от старци в Бургас и Поморие за 1 ден

09:49, 27 юли 16 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три нови случая на телефонни измами са извършени вчера, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Два от тях са в Бургас, един – в Поморие. Общата сума, измъкната от пенсионерите, е 7850 лв.  

За първия случай е съобщено около 10.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас. 86-годишен бургазлия от к-с „Меден рудник” се оплакал, че станал жертва на телефонна измама по схемата „пострадал при токов удар близък роднина, който по спешност трябвало да се оперира в София”. Той хвърлил сумата от 2300 лева през терасата на дома си.

Към 14.50 ч. във Второ Районно управление – Бургас пък е получено съобщение от 79-годишна бургазлийка от ж.к. „Славейков”. Тя била измамена по схемата „съдействие на полицейски служители за задържането на телефонни измамници” за сумата от 4850 лв. Също като горния случай и тук парите били хвърлени през терасата на жилището.

В 17.56 ч. в Районно управление - Поморие е получено съобщение от 80-годишен помориец, който също бил убеден по телефона да „съдейства на полицейски служители за задържането на телефонни измамници”. Старецът имал само 700 лв., които оставил пред входната врата на дома си.

И трите случая се разследват от полицията в Бургас и Поморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама