Заключителни концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране от Международна лятна академия АЛЕГРА в Русе

08:06, 27 юли 16 / Култура 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Последните два концерта от програмата на Международна лятна академия „Алегра“ ще се състоят в Голяма зала на Доходно здание днес и утре от 20 ч. Това са заключителните концерти на майсторския клас по оркестрово дирижиране, който стартира в рамките на музикалната академия на 16 юли под вещото ръководство на проф. Йоханес Шлефли, вече познат в Русе от миналогодишното издание на „Алегра“.

В майсторския клас се обучават талантливи млади диригенти от Испания, Италия, Франция, Румъния, Швейцария, Германия, САЩ, Канада, Китай, Тайван и Южна Корея. В рамките на две вечери те, заедно с Русенска филхармония, ще имат възможност да покажат пред публика овладените тънкости на диригентското майсторство, поднасяйки на публиката богата и атрактивна програма с популярни и обичани от меломаните пиеси от симфоничната и оркестрова класика. Концертите са с вход свободен.

Международна лятна академия „Алегра“ се провежда за трета поредна година в Русе – от 13 до 28 юли. Тазгодишното издание включи 7 майсторски класа и общо над 75 участника от 21 държави.

Академията се организира от Фондация „Алегра“ с артистичен директор Петър Найденов – випускник на НУИ „Проф. В. Стоянов“, соло контрабасист на симфоничния оркестър на Люцерн, Швейцария и преподавател във Висшето училище по изкуствата в Цюрих.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепата на Министерството на културата, Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и Фондация „Америка за България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама